Όλα τα νέα για την παιδεία

 • Πανελλήνιες 2022: Δείτε το πρόγραμμα

  Παιδεία

  Δείτε αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2022 - Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και λήγουν στις 30/6 με τα ειδικά μαθήματα. Πιο αναλυτικά, ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

 • Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: ΝΕΑ προθεσμία αιτήσεων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  Παιδεία

  Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) Είναι δημόσιο και καινοτόμο πανεπιστήμιο , εξειδικευμένο στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Με ευέλικτη εκπαιδευτική μεθοδολογία, διδακτικές μεθόδους κατάλληλες για την εκπαίδευση ενηλίκων φοιτητών, και με πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις εκπαιδευτικές διεργασίες, το ΑΠΚΥ δίνει την πολύτιμη ευκαιρία σε όλους, όσοι το επιθυμούν, να αποκτήσουν έναν αναγνωρισμένο και χρηστικό τίτλο σπουδών.

 • Προκήρυξη εισαγωγής στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών: «Βιοιατρική Μηχανική»

  Παιδεία

  Η ΕΔΕ του ΔΠΜΣ «Βιοϊατρική Μηχανική» στη συνεδρίαση με αριθμό 1/16-9-2021, αποφάσισε την προκήρυξη έως τριάντα (30) θέσεων Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυ­χιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Βιοϊατρική Μηχα­νική» («Biomedical Engineering», BME-AUTh). Το ΔΠΜΣ ιδρύθηκε στις 17/8/2021 με το ΦΕΚ, Τεύχος 2, 3807.

 • Εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021 για τις περιζήτητες σχολές

  Παιδεία

  Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και τον εκπαιδευτικό – αναλυτή κ. Στρατηγάκη σχετικά με τις βάσεις 2021 , η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά στις 18.710 μονάδες (αύξηση κατά 460 μονάδες), η Νομική Αθηνών στις 18.140 (άνοδος κατά 90 μονάδες) και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ προβλέπεται ότι θα κινηθεί πέριξ των 18.425 μονάδων, με βάση αυξημένη κατά 450 μονάδες σε σχέση με την περυσινή.

 • ΙΟΝΙΟ ΠΜΣ “ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ” ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2021-2022

  Παιδεία

  ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» Υποβολή αιτήσεων έως και Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 20 21 Επίσημος ιστοχώρος: https://avarts.ionio.gr/ada Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου λειτουργεί με επιτυχία από το 2015-2016 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ).

 • Εισαγωγή Τριτοβάθμια: Οι τάσεις στις βάσεις 2021

  Παιδεία

  Για το 2ο επιστημονικό πεδίο ο διευθυντής σπουδών των φροντιστηρίων «Ανάλυση» τόνισε πως «περιμέναμε ότι οι Βάσεις 2021 θα παρουσιάσουν αύξηση . Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι στις υψηλόβαθμες σχολές η αύξηση θα είναι τόσο μεγάλη. Φαίνεται ότι σχολές πρώτης ζήτησης, για παράδειγμα Μηχανολόγοι Μηχανικοί Αθήνας θα έχουν μια αύξηση Βάσης των 400 μορίων.

Back to Top