Το Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική», το οποίο σχεδίασε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και προσφέρει από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, απευθύνεται πρωτίστως σε λειτουργούς υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές και ερευνητές), νομικούς και άλλους συναφείς επιστήμονες, οι οποίοι προσεγγίζουν τα ζητήματα της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής από τη σκοπιά των ανθρωπιστικών επιστημών και της φιλοσοφίας ή επί τη βάσει της ιατρικής, της βιολογίας και άλλων συναφών κλάδων. Φιλοδοξεί να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και τους καθιστούν λιγότερο ευάλωτους σε πλάνες και ολισθήματα. Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση της κριτικής ικανότητας των επαγγελματιών υγείας, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία και ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, αλλά και αναδεικνύει τους σύγχρονους προβληματισμούς και τις νομικές θεωρήσεις των ποικίλων ζητημάτων που άπτονται της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική» ενσωματώνει θεματικές ενότητες που πραγματεύονται τις θεωρητικές βάσεις, αλλά και εστιάζουν σε ζητήματα των σύγχρονων καιρών που ταλανίζουν το κοινωνικό γίγνεσθαι και τη σκέψη της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής, οι οποίες αποτελούν και τις δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσής του.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος:

  • θα έχουν τη δυνατότητα να στελεχώνουν Επιτροπές Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας.
  • ως επαγγελματίες της υγείας θα είναι κατά προτεραιότητα επιλέξιμοι από τα αντίστοιχα ιδρύματα και θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια.
  • ως νομικοί θα είναι επιλέξιμοι για τις νομικές υπηρεσίες ιατρικών ιδρυμάτων, σχολών και ερευνητικών κέντρων.
  • ως επιστήμονες ποικίλων κλάδων (βιολογία, κοινωνιολογία, θεολογία) θα ενισχύσουν το διεπιστημονικό επαγγελματικό τους προφίλ και θα καταστούν περισσότερο ευέλικτοι και ελκυστικοί στην αγορά εργασίας.

Το Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική» έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνωρίζεται από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του, προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 120 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Καινοτόμο, σύγχρονο και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει σε κάθε πολίτη την πολύτιμη ευκαιρία και δυνατότητα να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο, χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης, από τον δικό του χώρο, στον δικό του χρόνο. Όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών (έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα, παρέχουν πολύπλευρη ακαδημαϊκή γνώση, καλλιεργούν επαγγελματικά αξιοποιήσιμες δεξιότητες και έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το ΑΠΚΥ προσφέρει μειώσεις διδάκτρων, διευκολύνσεις στην αποπληρωμή τους και χορηγεί υποτροφίες.

Υποβολή αιτήσεων

Η δεύτερη περίοδος αιτήσεων εισδοχής για τα 4 Προπτυχιακά και 22 Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τις Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου 2020 μέσω του www.ouc.ac.cy.

www.ouc.ac.cy | (357) 22411600 / 711 | [email protected]