Με περισσότερα από 20 χρόνια εξειδίκευσης στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το δημόσιο καινοτόμο και ψηφιακό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) αξιοποιεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες προς όφελος της διά βίου μάθησης. Παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει λόγω των ποικίλων άλλων υποχρεώσεών του, ανεξαρτήτως ηλικίας, συνθηκών ζωής, επαγγελματικής κατάστασης και τόπου διαμονής.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναπτύσσεται ταχύτατα, ενδυναμώνει τα επιστημονικά πεδία των τριών Σχολών του και καταξιώνεται στον ευρωπαϊκό χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης με αξιόλογο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, διεθνείς ακαδημαϊκές/ερευνητικές έδρες και εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό. Το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του.

Εξειδίκευση και καινοτομίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν απαιτείται φυσική παρουσία σε οποιοδήποτε στάδιο της φοίτησης, καθώς και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα. Κύριο μέσο διδασκαλίας και μάθησης είναι η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο προσομοιώνει τις παραδοσιακές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης συγκεντρώνει για τους φοιτητές όλα όσα χρειάζονται για την επιτυχή φοίτησή τους, τους προσφέρει την ευελιξία να παρακολουθούν ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα τηλεδιαλέξεις, να αξιοποιούν πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την πορεία μάθησής τους σε αλληλεπίδραση και με συνεχή υποστήριξη/καθοδήγηση από εγνωσμένου κύρους καθηγητές-συμβούλους. Εικονικά εργαστήρια και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μετουσιώνουν τη θεωρία σε πράξη και ενισχύουν τη διάδραση και την καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων, εμπλουτίζοντας τη μαθησιακή εμπειρία.

Προγράμματα Σπουδών και Διά Βίου Μάθησης σε κλάδους αιχμής

Οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ καλύπτουν περιοχές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης και προσφέρουν για έναρξη σπουδών το Εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτος 2024-2025 τέσσερα (4) Προπτυχιακά και δεκαεφτά (17) Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Ενδιαφερόμενοι για Διδακτορική έρευνα έχουν να επιλέξουν από τις 12 ερευνητικές κατευθύνσεις. Στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσφέρουν τις Θεματικές τους Ενότητες (μαθήματα) ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, χωρίς να απαιτείται εγγραφή συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

5+1 συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

  • Εγνωσμένου κύρους δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Υψηλής ποιότητας αναγνωρισμένα προγράμματα σε όλα τα επίπεδα σπουδών, με άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).
  • Ευέλικτες σπουδές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες/υποχρεώσεις των φοιτητών, με κατάλληλη ακαδημαϊκή υποστήριξη.
  • Υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης και τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία ψηφιακής εκπαίδευσης με βραβεύσεις για καινοτομίες στα CyprusEducation Leaders Awards 2019-2022.
  • Αποκλειστικά εξ αποστάσεως φοίτηση, διαδικτυακές εξετάσεις.
  • Προσιτό κόστος φοίτησης, εκπτώσεις διδάκτρων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρίες, μονογονείς, άνεργοι, απόφοιτοι του ΑΠΚΥ).
  • Έκπτωση 7%σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων (www.ouc.ac.cy)για το Εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 ολοκληρώνεται στις 12 Νοεμβρίου 2024 για τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες Η καταληκτική ημερομηνία για τις διδακτορικές θέσεις είναι 30/10/2024.

www.ouc.ac.cy |+357 22411600/711 | admissions@ouc.ac.cy