Η ΠΝΥΚΑ είναι το νέο, καινοτόμο και διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πολιτικής Ιστορίας, Θεωρίας και Πράξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Συνδυάζοντας στοιχεία από τους επιστημονικούς κλάδους των πολιτικών επιστημών, της ιστορίας, της κοινωνικής θεωρίας, της νομικής, των οικονομικών και των διεθνών σχέσεων, η ΠΝΥΚΑ έχει σκοπό να προσφέρει μια πολυδιάστατη, ουσιαστική και συστηματική παιδεία σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται σοβαρά για την πολιτική και την ιστορία. Εμπνευσμένο από την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, αλλά και τις σύγχρονες πολιτικές προκλήσεις, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της πολιτικής στον ελληνικό χώρο, προσεγγίζοντας το πολιτικό γίγνεσθαι ως άρτια καταρτισμένοι, εν δυνάμει πολιτικοί.

Μέσα από μια πρωτοποριακή, διεπιστημονική προσέγγιση του φαινομένου της πολιτικής, το Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» προσφέρει μοναδικές δεξιότητες, πολλές δυνατότητες ειδίκευσης και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερομένων για την πολιτική τόσο σε αμιγώς επιστημονικό, όσο και σε πρακτικό-επαγγελματικό επίπεδο: σε υποψηφίους ή εν ενεργεία πολιτικούς, σε δημοσιογράφους, δημοσιολόγους, επαγγελματίες της πολιτικής επικοινωνίας και πολιτικούς συμβούλους, σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης και πολιτικών, οικονομικών και νομικών οργανισμών, σε εκπαιδευτικούς και γενικότερα πτυχιούχους Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Ευρωπαϊκών Σπουδών, Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σχολών, Τμημάτων Ιστορίας, Πολιτικής Επιστήμης, Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνιολογίας, Διεθνών Σχέσεων και άλλων συναφών Σχολών και Τμημάτων.

Το Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνωρίζεται από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του, προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 120 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Καινοτόμο, σύγχρονο και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει σε κάθε πολίτη την πολύτιμη ευκαιρία και δυνατότητα να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο, χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης, από τον δικό του χώρο, στον δικό του χρόνο. Όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα, παρέχουν πολύπλευρη ακαδημαϊκή γνώση, καλλιεργούν επαγγελματικά αξιοποιήσιμες δεξιότητες και έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το ΑΠΚΥ προσφέρει μειώσεις διδάκτρων, διευκολύνσεις στην αποπληρωμή τους και χορηγεί υποτροφίες.

Υποβολή αιτήσεων

Η δεύτερη περίοδος αιτήσεων εισδοχής για τα 4 Προπτυχιακά και 22 Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τις Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου 2020 μέσω του www.ouc.ac.cy.

www.ouc.ac.cy | (357) 22411600 / 711 | [email protected]