Το Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει σε εκπαιδευτικούς και μη προνομιακή πρόσβαση σε γνώση σημαίνουσας αξίας σχετικά με τα σύγχρονα Μέσα επικοινωνίας, τις Επιστήμες της Αγωγής και τον Εγγραμματισμό.

Με δεδομένους τους στόχους της εκπαίδευσης για ενίσχυση των γνώσεων αναφορικά με τα Μέσα στο σχολείο και για βελτίωση των δεξιοτήτων και στάσεων των μαθητών στις αναδυόμενες νέες συνθήκες που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες της επικοινωνίας στις μαθησιακές διαδικασίες, οι ευθύνες των εκπαιδευτικών αυξάνονται σημαντικά. Η νέα Γνώση θα τους επιτρέπει να αξιοποιούν τα σύγχρονα Μέσα επικοινωνίας με τρόπο κριτικό και αποτελεσματικό. Γνώση κριτική, σφαιρική και εις βάθος, αναφορικά με τους κανόνες, τις αρχές, τις τεχνικές και τον τρόπο λειτουργίας τους. Γνώση που θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να αξιοποιούν τα νέα Μέσα κριτικά, αποκομίζοντας τα ουσιαστικά τους οφέλη, είτε ως δέκτες / καταναλωτές των μηνυμάτων τους, είτε ως παραγωγοί / δημιουργοί περιεχομένου. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες για τον Σύγχρονο Κόσμο, τα Μέσα Επικοινωνίας, τον Εγγραμματισμό και την Εκπαίδευση στα Μέσα, τη Διδασκαλία και Ηγεσία του Σχολείου στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών.

Το Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» ενδιαφέρει κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως βαθμίδας, επαγγελματίες από συναφείς χώρους, αλλά και τον κάθε πολίτη που επιζητά νέες γνώσεις και δεξιότητες στην Επικοινωνία, τον ψηφιακό υπερ-επικοινωνιακό κόσμο που πλαισιώνει τη ζωή μας, αλλά και το εκπαιδευτικό περιβάλλον με τις αναδυόμενες ανάγκες ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στη ζωή εκπαιδευτικών - μαθητών.

Απευθύνεται πρωτίστως σε:

  • εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης για τους οποίους αποτελεί ένα επιπρόσθετο, σημαντικό προσόν.
  • μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, στους οποίους παρέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την εισδοχή και πρόσληψή τους στην εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι του Προγράμματος, μπορούν να απασχοληθούν και ως στελέχη επικοινωνίας σε ιδιωτικά σχολικά συγκροτήματα, χώρους αγωγής, χώρους παιδικής ψυχαγωγίας/αθλητισμού/μουσικής, χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ΜΚΟ με προσανατολισμό την εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα δύναται να αποτελέσει εφόδιο για τη βελτίωση της κοινωνικής και εργασιακής ζωής οποιουδήποτε συνειδητοποιημένου πολίτη, ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

Το Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνωρίζεται από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του, προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Καινοτόμο, σύγχρονο και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει σε κάθε πολίτη την πολύτιμη ευκαιρία και δυνατότητα να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο, χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης, από τον δικό του χώρο, στον δικό του χρόνο. Όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα, παρέχουν πολύπλευρη ακαδημαϊκή γνώση, καλλιεργούν επαγγελματικά αξιοποιήσιμες δεξιότητες και έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το ΑΠΚΥ προσφέρει μειώσεις διδάκτρων, διευκολύνσεις στην αποπληρωμή τους και χορηγεί υποτροφίες.

Υποβολή αιτήσεων

Η δεύτερη περίοδος αιτήσεων εισδοχής για τα 4 Προπτυχιακά και 22 Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τις Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου 2020 μέσω του www.ouc.ac.cy.

www.ouc.ac.cy | (357) 22411600 / 711 | [email protected]