Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Με εξειδίκευση και τεχνογνωσία δεκαπενταετίας στην ψηφιακή εκπαίδευση, με κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, το ΑΠΚΥ προσφέρει την πολύτιμη ευκαιρία σε όλους όσοι το επιθυμούν να σπουδάσουν από τον προσωπικό τους χώρο και στον δικό τους χρόνο και να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο τίτλο σπουδών για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Προγράμματα Σπουδών και Διά Βίου Μάθησης σε εύρος επιστημονικών πεδίων

Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 οι τρεις Σχολές --Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης-- προσφέρουν τέσσερα (4) Προπτυχιακά και 21 Μεταπτυχιακά (τα 3 στην αγγλική γλώσσα) προγράμματα σε εύρος επιστημονικών πεδίων.Οι ενδιαφερόμενοι για Διδακτορικές σπουδές μπορούν να επιλέξουν από τις ερευνητικές περιοχές των τριών Σχολών. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Στο πλαίσιο της προώθησης της Διά Βίου Μάθησης, όλες οι Θεματικές Ενότητες των Προγραμμάτων προσφέρονται και ως αυτοτελείς-ανεξάρτητες, ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει επιμέρους μαθήματα, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφεί συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών.

Εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία και καινοτόμα εργαλεία τηλεκπαίδευσης

Κύριο μέσο διδασκαλίας και μάθησης είναι η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass: ένα σύγχρονο, ασφαλές και ολοκληρωμένο περιβάλλον, το οποίο προσομοιώνει τις παραδοσιακές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Το περιβάλλον αυτό προσφέρει στουςφοιτητές την ευελιξία να παρακολουθούν ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα τηλεδιαλέξεις, να αξιοποιούν το κατάλληλο πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την πορεία μάθησή τους σε αλληλεπίδραση και με συνεχή υποστήριξη/καθοδήγηση από τους καθηγητές-συμβούλους τους. Εικονικά εργαστήρια και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες επιτρέπουν την καλλιέργεια δεξιοτήτων συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη. Φυσική παρουσία δεν απαιτείται, παρά μόνο στις τελικές εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη). Σε περιπτώσεις σοβαρών κρίσεων, όπως η παρούσα υγειονομική κρίση, οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

  • Σύγχρονο, καινοτόμο και εγνωσμένου κύρους δημόσιο ψηφιακό Πανεπιστήμιο.
  • Πολυετής εξειδίκευση στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.
  • Υψηλής ποιότητας αναγνωρισμένα προγράμματα σε όλα τα επίπεδα σπουδών, με άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
  • Ευέλικτες σπουδές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες/υποχρεώσεις των φοιτητών, που σπουδάζουν από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους χρόνο.
  • Υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης και τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία ψηφιακής εκπαίδευσης με χρυσά βραβεία στα Cyprus Education Leaders Awards 2019 & 2020.
  • Προσιτά δίδακτρα, μειώσεις διδάκτρων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και χορήγηση υποτροφιών στη βάση κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Η υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 γίνεται ηλεκτρονικά ως τις 25-05-2021 στο www.ouc.ac.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τ: +357 22 411600 | Ε: [email protected]