Τίτλος:
Οικονομία, Άμυνα και Ασφάλεια
Γνωστικό αντικείμενο:
Οικονομικές Επιστήμες
Πολιτικές Επιστήμες
Φορέας ΠΜΣ:
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
15 Σεπτεμβρίου 2017
Προθεσμία:
15/09/2017 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οικονομία Άμυνα & Ασφάλεια» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.  Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Οικονομία Άμυνα & Ασφάλεια» (Master in Economics, Defense and Security). Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δώδεκα (12) υποχρεωτικά μαθήματα  και τρία  (3) επιλογής κατά τη διάρκεια τριών διδακτικών εξαμήνων.  Μέρος των μαθημάτων προγραμματίζεται να πραγματοποιούνται και από απόσταση και σε πραγματικό χρόνο για τους φοιτητές που η κατοικία τους βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του ΠΜΣ (εκτός Τρίπολης),  διαρκούν τουλάχιστον δέκα τρεις (13) εβδομάδες και διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο.  Με το πέρας των σπουδών και μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια, υπάρχει η δυνατότητα απονομής υποτροφιών.

  Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί  πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίου της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής με ειδικότητα Χρηματοοικονομικών, Οικονομικών, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Μηχανικών ή άλλων συναφών ειδικοτήτων, πτυχιούχοι των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι συναφούς γνωστικού αντικειμένου προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

  1. Υπογεγραμμένη αίτηση υποψηφιότητας (επισυνάπτεται).
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στο οποίο να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακές σπουδές.
  3. Αντίγραφα προπτυχιακών τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι προπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
  4. Αντίγραφα μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (εάν υπάρχουν)
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
  6. Φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου
  7. Δύο (2) φωτογραφίες
  8. Δύο (2) συστατικές επιστολές
  9. Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, βαθμολογεί τον κάθε υποψήφιο   και τον καλεί για συνέντευξη  ώστε να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.600 €. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Γραμματεία Π.Μ.Σ. στην «Οικονομία Άμυνα και Ασφάλεια» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Θέση Σέχι, πρώην τέταρτο πεδίο βολής, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100, τηλ.2710230128, 2710230123, fax: 2710230139, e-mail: [email protected]) μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017  (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2017. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ στην «Οικονομία Άμυνα & Ασφάλεια» και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

        Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγητής Δημήτριος Θωμάκος

Ιστοσελίδα ΠΜΣ: