Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις για το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Μεσογειακές Σπουδές» έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεσογειακές Σπουδές» υλοποιείται από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε σύμπραξη με το Ι.ΔΙΣ. και σε συνεργασία με το University of Bologna, το Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) της Alliance Sorbonne-Paris-Cité, το Yaşar University, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, και την Olympia Summer Academy.

Η διάρκεια της φοίτησης του ΠΜΣ είναι δώδεκα μήνες. Σημαντικός αριθμός μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως και τα υπόλοιπα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Κόρινθο και την Αθήνα σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (e-class), γεγονός που επιτρέπει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιακών υποχρεώσεων ή την χωρίς περιορισμούς αναζήτηση και αξιοποίηση ευκαιριών για απασχόληση.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεσογειακές Σπουδές» έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ευέλικτο και δυναμικό πρόγραμμα-ομπρέλα που καλύπτει μια σειρά από επείγοντα ζητήματα, όπως: Εκδημοκρατισμός και κοινωνία των πολιτών, ανθρώπινα δικαιώματα και ακτιβισμός, διαπολιτισμικός διάλογος, ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντικές προκλήσεις, κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες και την online αίτηση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΜΣ: https://med.pedis.uop.gr/