Τίτλος:
Μηχανικών Η/Υ και Συστημάτων – Ευφυή Συστήματα και Internet of Things
Γνωστικό αντικείμενο:
Γεωπονικές Επιστήμες
Επιστήμες Μηχανικών
Επιστήμη Πληροφορικής
Φορέας ΠΜΣ:
ΤΕΙ Θεσσαλίας
Δίδακτρα:
Με δίδακτρα (Για διευκρινίσεις δείτε ΕΔΩ)
Περίοδος αιτήσεων:
Έως 20 Σεπτεμβρίου 2018
Προθεσμία:
20/09/2018 (έχει λήξει)
Πληροφορίες:

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) εξειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο «Μηχανικών Η/Υ και Συστημάτων - Ευφυή Συστήματα και ΙοΤ» Master of Science in Computer and Systems Engineering - Smart Systems and Internet of Things».

Η χρονική διάρκεια των σπουδών για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα για ΠΜΣ φοιτητές Πλήρους Φοίτησης. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών με
δυνατότητα μερικής φοίτησης για εργαζόμενους φοιτητές, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις για μη εργαζόμενους φοιτητές, η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει το διπλάσιο της ανωτέρω διάρκειας φοίτησης.


Στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής - Κατεύθυνσης Μηχανικών Η/Υ με τίτλο ΠΜΣ «Μηχανικών Η/Υ και Συστημάτων – Ευφυή Συστήματα και IoT» / Master of Science (M.Sc.) « Computer and Systems Engineering – Smart Systems and Internet of Things». 

καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, να υποβάλουν στη Γραμματεία του ΠΜΣ τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

  1. Έντυπο Αίτησης (το έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ και είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://msc-cesm.cs.teilar.gr/templates/ )
  2. Αντίγραφο πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου ή TEI. Σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό, είναι απαραίτητη η ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών και εκκρεμεί μόνο η ορκωμοσία για τη λήψη του πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική βεβαίωση του Τμήματος συνοδευόμενη από αναλυτική βαθμολογία και βαθμό πτυχίου. Οι υποψήφιοι που είναι επί πτυχίω θα πρέπει να προσκομίσουν αναλυτική βαθμολογία όπου θα προκύπτει και ο αριθμός των δηλωθέντων μαθημάτων των οποίων εκκρεμεί η βαθμολογία.
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
  4. Βιογραφικό σημείωμα
  5. Αναγνωρισμένα διπλώματα ή πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής ή άλλης γλώσσας
  6. Δύο (2) φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας
  7. Φωτοτυπία των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  8. ∆ύο (2) συστατικές επιστολές

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης Ιδρυμάτων Εσωτερικού ή ομοταγών Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής. Ο προβλεπόμενος αριθμός των εισακτέων κατ’ ανώτατο όριο είναι τριάντα (30) φοιτητές.

Η Επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών συνεκτιμά το βαθμό πτυχίου, αποδεδειγμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, προσωπική συνέντευξη, λοιπά προσόντα υποψηφίου. Η Επιτροπή καλεί σε προσωπική συνέντευξη όσους από τους υποψήφιους πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων ΛΑΕΚ (0,24%) του ΟΑΕΔ. Σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://laek.oaed.gr.

H έναρξη των μαθημάτων πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 και η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών της υποψηφιότητας θα πραγματοποιείται από την 1η Ιουνίου 2017 έως την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στη Γραμματεία του ΠΜΣ ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Ιστοσελίδα ΠΜΣ:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ Μηχανικών Η/Υ και Συστημάτων – Ευφυή Συστήματα και Internet of Things που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς και το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΕΔΩ, στον διαδικτυακό τόπο του γραφείου διασύνδεσης Δ.Π.Θ. ΕΔΩ και στη Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Α.Π.Θ. ΕΔΩ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα ΠΜΣ στο Γνωστικό Αντικείμενο Γεωπονικές Επιστήμες ΕΔΩ και όλα τα ΠΜΣ που προσφέρει ο Φορέας ΠΜΣ ΤΕΙ Θεσσαλίας ΕΔΩ.

ΕΔΩ μπορείτε να προτείνετε κάποια διόρθωση.