Εως 31/8 οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της ΕΕΤΑΑ
Έως τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» που οργανώνουν η ΕΕΤΑΑ και τα πανεπιστήμια Πειραιά, Πελοποννήσου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Οι αιτήσεις σύμφωνα με το dikaiologitika.gr υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Για το ΔΔΠΜΣ «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», Λ. Αθηνών & Αριστοτέλους 1, 20100 Κόρινθος.
Αριθμός εισακτέων
Σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ΄ ανώτατο όριο σε ενενήντα φοιτητές κατ΄ έτος, μέσω της παράλληλης λειτουργίας τριών τμημάτων σε Αθήνα (εγκαταστάσεις ΕΕΤΤΑ- Μυλλέρου 73-77), Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις ΑΠΘ) και Κομοτηνή (εγκαταστάσεις ΔΠΘ). Ο ελάχιστος αριθμός εισακτέων ανά τμήμα είναι 15 φοιτητές.
Δεκτοί υποψήφιοι
Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής, καθώς επίσης και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής και Τμημάτων ΤΕΙ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3685/2008 (ΦΕΚ 148 Α΄).
Δίδακτρα
Για την παρακολούθηση του Προγράμματος προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων ύψους 4.000 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (1.000 ευρώ με την εγγραφή, 1.500 ευρώ έως τις 30 Ιανουαρίου 2016 και 1500 ευρώ έως 30 Μαΐου 2016).
Κριτήρια αξιολόγησης
Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:
Βαθμός πτυχίου: 40%
Βαθμολογία σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το ΠΜΣ ή/ και συναφής επαγγελματική εμπειρία: 25%
Ερευνητική δραστηριότητα: 5%
Συνέντευξη:30%.
Αντικείμενο του ΠΜΣ
Να υπενθυμίσουμε ότι αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «η παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και η ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων από τους συμμετέχοντες φοιτητές, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις προκλήσεις των φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μία διεπιστημονική προσέγγιση των κρίσιμων ζητημάτων οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία διασφαλίζεται από το συνδυασμό θεωρητικής και εμπειρικής γνώσης και τη διδασκαλία εξειδικευμένων μεθοδολογικών εργαλείων, τα οποία και ανταποκρίνονται στο ιδιαίτερο περιβάλλον και τις μεταρρυθμιστικές προκλήσεις της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δομή του Προγράμματος Σπουδών
• Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση οκτώ (8) μαθημάτων εκ των οποίων έξι (6) είναι υποχρεωτικά και δύο (2) είναι επιλογής, καθώς και η εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας.
• Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών με τις περιγραφές των μαθημάτων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr/pms.
• Κάθε μάθημα ολοκληρώνεται σε δέκα (10) διαλέξεις, εκ των οποίων οι επτά (7) πραγματοποιούνται δια ζώσης και οι τρεις (3) με τη χρήση διαδικτυακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
• Οι φοιτητές/τριες οφείλουν να συγκεντρώσουν 75 Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ΠΜ/ECTS) για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
• Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων, που πρέπει να περιλαμβάνονται στον φάκελο υποψηφιότητας, είναι τα εξής:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (διατίθεται στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr/pms)
2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή πιστοποιητικού ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού.
3. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών.
4. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Παραρτήματος Διπλώματος, εφόσον υπάρχει.
5. Δύο συστατικές επιστολές (σε σφραγισμένους φακέλους).
6. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
7. Βιογραφικό σημείωμα, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, καθώς και η εκπαιδευτική, επαγγελματική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα του υποψήφιου.
8. Τυχόν επιπλέον τεκμήρια που ενισχύουν την υποψηφιότητα. Π.χ.:
• Πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας. Εάν το πτυχίο έχει εκδοθεί από ελληνικό φορέα αρκεί ευκρινές φωτοαντίγραφο αυτού. Εάν έχει εκδοθεί από φορέα της αλλοδαπής πρέπει να είναι επικυρωμένο.
• Πρόσθετο πτυχίο, εφόσον υπάρχει, ή πιστοποιητικό ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού.
• Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών, εφόσον υπάρχει, ή πιστοποιητικό ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού.
• Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εφόσον υπάρχουν)
• Συμμετοχή σε συνέδρια ή σεμινάρια, άλλες δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω (εφόσον υπάρχουν